Kapengagen universiteti pediatrlari shuni ma`lum qilishdiki, agar ko`krak suti bilan bolani boqadigan ona doimiy ravishda mevalarni iste`mol qilsa, bolaga ham foydali vitaminlar ovqatlanish paytida o`tar ekan. Ma`lum bo`lishicha, ona oziqlanganda uning organizmiga va suti tarkibiga shu oziqaning moddalari singib boradi. Shuning uchun ona suti bilan oziqlanadigan bolalar sutning turli hil mazasiga ko`nikib boradilar. Ketma-ket tajribalar soni shuni ko`rsatdiki, ona tarafdan yeyilgan go`dak uchun noma`lum bo`lgan ona sutidagi yangi maxsulot ta`mi 8 soat davomida saqlanib qoladi. Lakritsa va tmina ta`mlari esa ona suti tarkibiga ona iste`molidan 2 soatdan so`ng kiradi. Banan iste`mol qilganda esa, ona sutiga hech qanday ta`sir o`tkazmaydi. Yalpizni iste`mol qilganda esa, 6 soatdan so`ng sut tarkibiga kirib boradi.
Olimlar takidlashadiki, farzandga foydali taomlarga muhabbat uyg`otishni ona sutidan boshlashni, ya`ni ona iste`mol qilishdan boshlashni tavsiya qiladilar.